HTML -komentojen kirjoittaminen

HTML (HyperText Markup Language) -komennot (tagit) kirjoitetaan pienempi kuin ja suurempi kuin -merkkien väliin. Komennon vaikutusalue pitää yleensä myös lopettaa. Lopetuksessa aloittavan komennon eteen tulee kauttaviiva. Komennot on suositeltavaa kirjoittaa pienillä kirjaimilla. Esim:

<strong>Tämä teksti on lihavoitua </strong> tai <p> Tämä teksti on normaalia kappaletekstiä. </p>

Varsinaisten komentojen lisäksi koodin yhteyteen kirjoitetaan usein kommentteja, joissa selitetään koodin toimintaa (kommenttia ei näytetä itse sivulla). Kommentti lisätään koodiin seuraavasti:

<!--Tähän haluttu kommentti -->

Komennot voidaan kirjoittaa ihan perustekstieditorilla, esim. Windowsin Muistiolla (Notepad) tai jollain ohjelmointiin tarkoitetulla editorilla. Yksi ilmainen esimerkki on Notepad ++ -editoria. Sen etuna perus Muistioon verrattuna on mm. komentojen värikoodaus (komennot erottuvat paremmin sisällöstä).

Tai sitten voimme käyttää www-sivujen koodaamiseen tarkoitettuja ohjelmia, kuten Dreamweaveria. Tällöin ohjelma luo suuren osan koodista "automaattisesti" ja itse sisällön tuottaminen ei erotu juurikaan esim. Word ohjelman käyttämisestä. Tässä aineistossa keskitytään enemmän aineiston käsin koodaamiseen. Alla kuva Notepad ++ -editorista.

Katso video HTML -komentojen kirjoittamisesta

Katso video Notepad++ -ohjelman perusteista

Lisäys Notepad++ videoon

 

Kuva Notepad ++ editorista