Tekstin muotoilu CSS:n avulla

Tekstiä voidaan muotoilla CSS:n avulla hyvinkin monipuolisesti, tosin ainakaan kesällä 2016 kaikki selaimet eivät vielä tule kaikkia määrityksiä. Määritys kirjoitetaan esim. muotoon color:#FFCC00; Alla on lueteltu muutamia yleisimpiä määrityksiä.

color Tekstin väri, väri voidaan antaa joko heksadesimaalina (#FFA500), rgb(255,153,0) -arvona tai nimenä (orange). Esim. color:#F00;
text-align Tekstin vaakatasaus, joko left, center, right tai justify (molempien reunojen tasaus, ns. sanomalehtipalsta). Esim. text-align:left;
text-decoration Tällä teksti voidaan esim. alleviivata. Vaihtoehdot: underline (alleviivaus), overline (viiva tekstin päällä), line-through (yliviivaus) ja none, joka lienee eniten käytetty. Sillä saadaan esim. html-linkistä poistettua oletuksen oleva alleviivaus.
text-transform Tekstityypin muunnos, vaihtoehdot uppercase (SUURAAKKOSIN, versaali), lowercase (pienaakkosin, gemena) ja capitalize (Kaikkien Sanojen Ensimmäinen Kirjain Isolla)
text-indent Tekstin ensimmäisen rivin sisennys, esim. text-indent: 30px; sisentää ensimmäistä riviä 30 pikseliä.
letter-spacing Tekstin välistyksen muuttaminen (tihennys/harvennus). Positiivinen arvo harventaa tekstiä. Käytetään joskus esim. otsikoissa.
line-height Rivin korkeus. Arvo joko prosenteissa (esim. 130%) tai desimaalilukuna, esim. 1.3 (huom. piste ei pilkku)
word-spacing Sanaväli. Positiivinen arvo kasvattaa sanavälejä (välilyönnin pituutta), negatiivinen pienentää.
text-shadow Varjotehoste tekstille. Määritys muotoa text-shadow: 2px 3px #CCCCCC;. Ensimmänen luku on varjon vaakasiirtymä (positiivinen oikealle), toinen pystysiirtymä (positiivinen alas), joiden jälkeen määritetään varjon väri. Käytä harkiten, sillä vaikeuttaa lukemista.
font-family Käytettävä fontti, määritellään yleensä useampi. Jos ensimmäistä ei löydy käyttäjän koneelta, käytetään toisena olevaa jne. Yleensä viimeiseksi annetaan joko Sans-serif (päätteetön fontti, Arial yms.) tai Serif (päätteellinen, Times New Roman yms.). Silloin käytetään jotain päätteelistä tai päätteetöntä fonttia joka koneelle on asennettu. Esim. font-family: Verdana, Geneva, sans-serif;. Lisäksi on vaihtoehto monospace (vakioleveys, esim. Courier).
font-style Joko kursivoitu (italic) tai tavallinen (normal). Käytännössä siis kursivointi. Vaihtoehtona myös oblique (vino), joka lähes sama kuin kursivoitu. Sitä ei kaikki selaimet tue.
font-weight Joko lihavoitu (bold) tai tavallinen (normal). Suunnitelmissa myös erivahvuisia lihavointeja (numeroarvo 100-900, jossa 400 normaali, alle sen ohennettuja), mutta tätä ei vielä tueta.
font-size Fontin koko, yksikkö joko pikseli (px) tai em. 1 em = 16 px. vastaavasti 2 em = 32 px ja 1.5 em (huom. piste ei pilkku) = 24 px. Myös prosenttiarvot käyvät (esim. 150%). Hyväksyy myös pt arvot ja jopa millimetrit (mm). Lisäksi on olemassa sanallisia kokomäärityksiä jotka ovat xx-small, x-small, small, medium, large, x-large ja xx-large. Pikseli ja em lienevät eniten käytetyt.
font-variant Kapiteelin määritys. Komento muotoa font-variant:small-caps; tuottaa alla olevan tuloksen
Tämä teksti on kapiteelia. (teksti on kirjoitettu näin "Tämä teksti on kapiteelia")
word-wrap Määritys word-wrap: break-word; pakottaa liian pitkän sanan katkeamaan sopivasta kohdasta, jos se ei muuten mahtuisi olemassa olevaan tilaan leveyssuunnassa (teksti ei tule ulos esim. kapeasta div-lohkosta. Katso esimerkki alapuolelta.

Alla lohko keltaisella taustavärillä ilman word-wrap määritystä (leveys 100 pikseliä):

Vasara
Porakone
Kolmivaihekilovattituntimittari

Ja sitten sama, mutta word-wrap määrityksellä (katso koodi lähdekoodista).

Vasara
Porakone
Kolmivaihekilovattituntimittari